top of page
foto goudsbloem.jpeg

workshop aromatische planten

Aromatische planten voor natuurlijke huidverzorging! 

Altijd al meer willen weten over het gebruik van aromatische planten? Hoe je ze zelf kunt telen en zelf kunt verwerken? Ben je je eigenlijk bewust van wat je dagelijks op je huid smeert?

Wil je meer kennis over huidverzorging op basis van puur natuurlijke ingrediënten, zonder chemische toevoegingen en volledig afgestemd op jouw eigen huidtype? En dit vervolgens ook nog eens zelf maken? Dat kan!

LEREN - ONTDEKKEN - VERWERKEN – MAKEN

In deze workshop, bestaande uit twee ochtenden, nemen we je mee in de krachtige wereld van aromatische planten. Doordat deze workshop gegeven wordt met de kennis vanuit drie verschillende disciplines, krijg je een brede kijk op dit onderwerp! De eerste ochtend staat in het teken van het zelf telen, oogsten en verwerken van bloemen, zaden of planten. Na de benodigde kennis die Peter Brul (landbouwkundige met een grote wereldwijde kennis op dit gebied) met je zal delen, gaan we aan de slag met plukken, drogen, destilleren, persen en macereren, om vervolgens zelfgemaakte draag- en etherische oliën te maken.

Op het perceel voor het parkeerterrein van Gasterij Natuurlijk Smeerling heeft Peter, in samenwerking met Natuurmonumenten, een start gemaakt met een kruidentuin met aromatische planten zoals Arnica, Calendula en Echinacea. Komende jaren zullen we steeds meer aromatische planten gaan verbouwen om het aanbod groter te kunnen maken.

De kennis uit de eerste bijeenkomst, zal tijdens de tweede ochtend nog verder worden verdiept door aromatherapeut Majorie Westerink en schoonheidsspecialist Claudia Nieuwenhuis. Je leert meer over de specifieke werking van etherische oliën en over je eigen huidtype, waarna we aan de slag gaan met het maken van een aantal huidverzorgingsproducten. Dit puur natuur, met o.a. jouw zelfgemaakte draagolie uit het eerste dagdeel en uiteraard volledig afgestemd op jouw 

eigen (huid-)behoeften! 
 
Na twee dagdelen ga je naar huis met een schat aan nieuwe kennis, belicht vanuit ten minste drie invalshoeken, een tasje vol eigen gemaakte én gepersonaliseerde huidverzorgingsproducten en als laatste met een grote dosis zin om hier zélf verder mee aan de slag te gaan!
 
Data 
Ook enthousiast geworden?  
Op onderstaande data wordt de workshop gegeven:  
- zaterdag 4 november en zaterdag 11 november van 10:00 tot 13:00

 

Kosten voor twee dagdelen incl. koffie, thee en wat lekkers, plus alle benodigdheden: 

135 euro.

Opgeven (of meer informatie inwinnen) kan via een mail naar: info@schoonheidssalonsmeerling.nl 
 
Optioneel aansluitend aan de workshop... 

kun je gebruik maken van een heerlijke High Tea of Streeklunch van Gasterij Natuurlijk Smeerling. Kosten 17,50 euro.  
Graag bij de aanmelding vermelden indien je hier gebruik van wilt maken. 
 
Review 
Renate ging je voor: 
“In de twee workshops over aromatische planten en etherische oliën heb ik veel achtergrondinformatie gekregen en ik sta te popelen om zelf aan de slag te gaan. Volgend voorjaar ga ik zelf de verschillende bloemen en kruiden in mijn tuinplanten, zodat ik met mijn eigen voorraad aromatische planten aan de slag kan. De beide workshops horen duidelijk bij elkaar en vullen elkaar aan. Ook door het gelijk toepassen van enkele tips en werkwijzen ervaar je direct hoe eenvoudig je zelf ook aan de slag kunt gaan. Met een heerlijke lippenbalsem, een tweetal goede maceraten en een gezichtsserum op zak, ging ik vol energie, inspiratie en enthousiasme weer naar huis. Het kan niet snel genoeg zomer worden!” 

 

bottom of page